Hyppigt stillede spørgsmål

Er der forskel på most og juice?

Ja! Æblemost er saften fra pressede æbler. Et rent naturprodukt, hvor der ikke er lavet om på naturen. Det vil sige ingen koncentrater eller vand. Kun saft.

Æblejuice er også lavet af pressede æbler. Efter presning indkoges saften til koncentrat. Koncentrat fylder ikke ret meget, og derfor er det billigt at fragte rundt i verden. Koncentraterne kommer ofte langvejsfra fra lande så langt væk som Kina. Efter ankomst til Danmark tilsættes koncentratet vand og aromastoffer og bliver til juice.

Hvorfor kan æbler holde sig flere måneder efter at de er plukker?

Æbler er levende ligesom mennesker? De ånder. De forbrænder ilt og udskiller CO2. Æblet er faktisk enormt aktivt, lige når det bliver plukket. Det er nærmest forpustet – som har det løbet en maraton. Derfor er det vigtigt for os at få æblets høje åndedræt ned lige efter plukning i efteråret.

Det, vi rent praktisk gør, når vi sænker æblets åndedræt, er, at fjerne noget af ilten fra vores kølerum, så æblet nærmest går i dvale. Lige nu ligger de fleste af vores æbler og sover.

Det forlænger holdbarheden, og gør at du hver dag kan købe æbler fra Din Fynske Frugthave fra høsttidspunktet i efteråret og helt frem til forsommeren.

Hvor kan man købe produkterne fra Din Fynske Frugthave?

Friske æbler og pærer kan købes Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen over hele landet i perioden ultimo august til maj/juni. Det er dog forskelligt hvornår på året, du kan købe de enkelte sorter i butikkerne. For nærmere info se siden Æbler og Pærer.

Æblemosten kan købes i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen over hele landet. Dog er det ikke alle SuperBrugser og Dagli`Brugsen, som har alle 4 varianter i sortiment.